Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. Sluiten
         
 

Opening Chris’s Coffee & Tea met hulp van gemeente!

04 maart 2020

Passie, doorzettingsvermogen en hulp van Hollands Kroon hebben ervoor gezorgd dat voormalig uitkeringsgerechtigde Chris Roodhart uit Anna Paulowna maandag 2 maart zijn nieuwe onderneming “Chris’s Coffee & Tea Adventure” in Heiloo heeft kunnen openen.

Zijn onderneming is een mooi voorbeeld van hoe uitkeringsgerechtigden de stap zetten naar zelfstandig ondernemerschap.

Dromen verwezelijken

Wethouder Mary van Gent: ‘Waar een wil is, is een weg. Chris is daar een prachtig voorbeeld van. We vinden het als gemeente heel belangrijk dat mensen mee kunnen doen in de samenleving. En als je dan, zoals Chris, je eigen dromen kunt verwezenlijken dan is dat dubbel zo mooi. We zijn blij dat we daar als gemeente een steentje aan bij hebben gedragen. We wensen hem veel succes met zijn onderneming Chris’s Coffee & Tea Adventure” in Heiloo.’

Ondernemerschap

Wij stimuleren ondernemerschap. Sinds april 2019 begeleiden we uitkeringsgerechtigden actief naar zelfstandig ondernemerschap. Inwoners in een uitkeringssituatie konden zich aanmelden voor de Bbz-prestart of een zelfstandig opgesteld ondernemersplan aanleveren. Chris Roodhart was een van de eersten die zich vol enthousiasme aanmeldde. In eerste instantie voor de Bbz pré-start. Deze is voor uitkeringsgerechtigden met de ambitie om ondernemer te worden. Deze cursus stoomt mensen klaar voor het ondernemen, en zorgt ervoor dat ze op de hoogte zijn van alle rechten en plichten die bij het ondernemerschap komen kijken.

Achtergrond

Chris Roodhart heeft in het verleden al eigen ondernemingen gehad en heeft deze vroegtijdig moeten beëindigen. Daardoor kwam hij in een uitkeringssituatie terecht. Een situatie waar een ondernemer in hart en nieren zich niet prettig in voelde. Ondernemersvaardigheden had hij voldoende, zo bleek al snel, want met passie legde hij uit wat voor onderneming hij wilde opzetten. Daarbij wist hij goed waar zijn krachten en zwaktes lagen. Hij had zelfs al een ondernemersplan. De hulp van ons bestond uit het beoordelen van zijn plan dat goed werd ontvangen, en meedenken en adviseren over de vervolgstappen om tot een bedrijf te komen. Daarnaast heeft Chris een startkapitaal in de vorm van een lening gekregen.

Bron: gemeente Hollands Kroon

agenda

Data ophalen ...
Lees meer

Kennisbank

Lees meer
Een bedrijf of beroep aan huis starten in de gemeente Hollands Kroon
succesvol starten als ondernemer in hollands kroon
Starten met je uurtarief
Welke aftrekposten heb ik als ondernemer?
Lees meer