Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. Sluiten
         
 

Hoe overleef jij de coronacrisis als ondernemer uit Hollands Kroon

03 december 2020

Jouw bedrijf is winstgevend en je hebt mogelijk grote plannen voor de toekomst. Dan komt ineens de coronacrisis en valt jouw omzet weg. Hoe overleeft jouw onderneming de coronacrisis?

Veel bedrijven stoppen

In de eerste negen maanden van 2020 zijn in Nederland 117.000 bedrijven opgeheven, ruim een kwart meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van de Kamer van Koophandel, verantwoordelijk voor het Handelsregister. In september stopten 14.174 bedrijven: bijna 40 procent meer dan in dezelfde maand vorig jaar. Het overgrote deel van de stoppers betreft zzp’ers.

Wij kunnen helpen

Door de noodgedwongen beperkingen en toegenomen onzekerheid, hebben veel ondernemers extra ondersteuning nodig. Het kabinet moet de maatregelen nemen om het coronavirus in te dammen, maar voor sommige ondernemers is dit een enorme klap. Besef dat er mensen zijn die voor jou klaar staan als ondernemer. Wij kunnen helpen.

Wacht niet te lang

Mensen wachten vaak te lang voordat ze hulp zoeken. Veel te lang zelfs. Gemiddeld wachten we 5 jaar met hulp zoeken. Boetes, aanmaningen en incassokosten worden al hoger. Met soms drastische gevolgen zoals afsluiting van energie of water. Het bedrag van de schulden stapelt zich op. In vijf jaar tijd kan een schuld van € 5.000,- opgelopen zijn tot een schuld van € 50.000,-. Dus wacht niet te lang en neem contact met ons op.

Schaamte

Een grote oorzaak waardoor mensen niet aan de bel trekken is schaamte. Er ligt een flink taboe op schulden. Mensen die te maken hebben met schulden ontkennen vaak hun problemen of schuiven het voor zich uit. Ze trekken zich terug en gaan geïsoleerder leven. Geldzorgen leggen een enorme druk op het leven. Mensen slapen slecht en ervaren continu een stressgevoel. Een gevoel dat je niet vooruitkomt en niet meer goed kan nadenken.

Campagne ‘Kom jij eruit?’

Het is belangrijk dat ondernemers met schulden zo snel mogelijk geholpen worden. De eerste stap is openheid van zaken geven. Iemand in vertrouwen nemen. Dit vraagt om moed en lef. Praten over schulden is de eerste stap naar een oplossing. Daarom sluiten wij ons aan bij de landelijke campagne ‘Kom jij eruit?’.

Schulddienstverlening in Hollands Kroon

Wij helpen met een oplossing bij schulden. Onze consulenten zien in de praktijk dat mensen zich vaak te laat melden. Er had veel ellende voorkomen kunnen worden.

Regionale kennispartners

agenda

Data ophalen ...
Lees meer

Kennisbank

Lees meer
Een bedrijf of beroep aan huis starten in de gemeente Hollands Kroon
succesvol starten als ondernemer in hollands kroon
Starten met je uurtarief
Welke aftrekposten heb ik als ondernemer?
Lees meer