Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. Sluiten
         
 

De TONK regeling is verlengd en verruimd

05 juli 2021

Is het (nog steeds) lastig om uw privé vaste lasten te betalen omdat uw inkomen door de Coronacrisis is gedaald, dan kunt u hiervoor nu tot 1 oktober 2021 TONK aanvragen. De overheid heeft besloten om de regeling te verlengen om iedereen die nog in zwaar weer zit door de Coronacrisis, te kunnen blijven ondersteunen.

Waarom een verlenging?

Ondanks dat we steeds meer richting het oude normaal gaan, en bijna alles weer open kan en mag, zijn er genoeg mensen die niet of niet direct weer terug op het oude inkomen kunnen komen. Het is daarom belangrijk dat voor deze groep de steunmaatregelen niet meteen wegvallen. Daarom heeft de overheid ervoor gekozen deze regeling met nog een aantal maanden te verlengen tot 1 oktober 2021.

Wat is de TONK-regeling ook al weer?

De TONK regeling is voor iedereen die door de Coronacrisis minder geld kan verdienen dan normaal. Hierdoor kunnen mensen de vaste lasten moeilijk betalen omdat de vaste lasten hetzelfde zijn gebleven als voor de Coronacrisis.

Dit kunnen dus ondernemers zijn, maar ook mensen in loondienst, of mensen die nu geen werk meer hebben door de Coronacrisis en daardoor nu een uitkering hebben (bijvoorbeeld een WW-uitkering).

De TONK regeling is om ervoor te zorgen dat de belangrijkste vasten lasten zoals huur, gas, water en licht wel doorbetaald kunnen worden, zodat iemand niet in grote problemen komt. Bij een aanvraag zullen wij daarom kijken naar wat uw inkomen voor de Coronacrisis was, wat het nu is en hoe hoog deze vaste lasten zijn vergeleken met uw huidige inkomen. Zo kunnen wij berekenen of en hoeveel u aan tegemoetkoming in deze vasten lasten van ons kan krijgen.

Wat is er veranderd?

De TONK regeling is op een paar punten verruimd. Zo hoeft de inkomensdaling door de Coronacrisis niet meer minimaal 25% te zijn, maar slechts 15%. Ook wordt er niet meer verwacht dat u een deel van de kosten van uw huur of hypotheek zelf kan betalen. Daarom is de regel dat u in ieder geval € 430,00 (de hoogte van de huursubsidiegrens) van uw huur of hypotheek zelf moet betalen, vervallen.

En is januari 2021 geen goede maand om te laten zien dat u inkomensdaling heeft gehad door de Coronacrisis? Dan mag u vanaf 1 juli ook 2 andere maanden opgeven om te laten zien dat u inkomensdaling heeft door de Coronacrisis.

TONK aanvragen?

Is uw inkomen door de Coronacrisis nog steeds lager dan het was, waardoor u uw vaste lasten lastig kan betalen? Kijk dan op onze TONK pagina voor de voorwaarden om in aanmerking te kunnen komen en om een aanvraag te doen.

Heeft u al eerder TONK gekregen? Vraag dan opnieuw TONK aan.

Bron: Gemeente Hollands Kroon

Regionale kennispartners

agenda

Data ophalen ...