Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. Sluiten
         
 

Achteraf controle op aanvraag Tozo in Hollands Kroon

11 november 2021

Tot 1 oktober 2021 was er de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo). Deze regeling zorgde voor inkomensondersteuning voor levensonderhoud voor ondernemers. Hieronder ook zzp’ers, die in de financiële problemen kwamen door de coronacrisis. Ook kon met de Tozo een lening voor bedrijfskapitaal af worden gesloten. De Tozo regeling is constant veranderd, waardoor het kan zijn dat nu blijkt dat er geen recht op was.

Oneigenlijk gebruik

Bij de gemeente Hollands Kroon gaan we ervan uit dat ondernemers de Tozo hebben aangevraagd omdat ze dachten er recht op te hebben. Als er achteraf wordt gemerkt dat de aanvrager geen recht had op de Tozo maar op dat moment in de veronderstelling was dat hij rechthebbend was, spreken we van oneigenlijk gebruik. Bij oneigenlijk gebruik heeft de gemeente de mogelijkheid om de Tozo terug te vorderen zonder dat dit wordt gezien als misbruik.

Misbruik

Als er wordt gemerkt dat er onjuiste gegevens zijn aangeleverd bij de aanvraag van de Tozo is er sprake van misbruik. Bij misbruik vorderen wij de Tozo terug. Dit geldt voor de uitkeringen als de kredieten die zijn verstrekt. Er wordt op individueel niveau beoordeeld.

Tozo Lite

Na het beëindigen van de Tozo en Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK) per 1 oktober is er de Tozo Lite gekomen. Deze regeling is bedoeld voor ondernemers die nog steeds financiële ondersteuning nodig hebben. Lees hier meer over op de pagina van Tozo Lite.

Regionale kennispartners

agenda

Data ophalen ...